background

Op jouw school

Het enige wat ik nóg leuker vind dan schrijven, is optreden op scholen, in bibliotheken en in boekhandels. En het toffe is: ik kan ook op jouw school komen!

Schrijversbezoek op school

Tijdens een auteurslezing neem ik je mee naar de spannende wereld van mijn boeken. Ik vertel over mijn boek en over de griezelige dingen die ik meeneem: vleermuizen op sterkwater, een opgezette vogelspin en schorpioen, een vleermuisschedel en een echt mensenbot. Op mijn schouder zit zelfs een echte opgezette vleerhond!

Op scholen treed ik het liefst in de aula op voor drie of vier klassen tegelijk (doelgroep: groep 6 t/m 8). Zo’n lezing duurt 45 tot 60 minuten en is heel interactief. Kinderen reageren altijd heel enthousiast op wat ik te vertellen heb.

Mijn boeken gaan over vriendschap, zelfvertrouwen en vrijheid, en passen daarom uitstekend bij het thema van de Kinderboekenweek 2018: vriendschap.

Enthousiaste reacties

Dit is wat de 8-jarige Finn in de krant De Gelderlander zei over een lezing van mij: ‘Het optreden van kinderboekenschrijver Tjerk Noordraven vond ik het leukst! Hij las zijn verhalen op een heel spannende manier voor: veel spannender dan mijn juf dat doet. Ook had hij vleermuizen meegenomen om het extra spannend te maken. De schrijver zei dat ze zijn opgezet. Zo cool!

En dit is wat De Algemene Boekhandel in Amersfoort zei over een lezing van mij: ‘Gekleed in een colbert met een vleermuis op zijn schouder gaf Tjerk Noordraven een presentatie van circa 45 minuten. Noordraven opende met een kort praatje over zijn boek ‘Het nieuwe spookhuis’. Ook las hij spannende stukjes uit zijn boek voor. De schrijver kan goed voorlezen en maakte het verhaal daardoor extra spannend. Daarna volgde een heuse presentatie over vleermuizen en spinnen. Noordraven was zeer goed voorbereid en wist veel over het onderwerp. Kinderen zaten geboeid te luisteren, niet alleen omdat zij het onderwerp razend interessant vonden, maar ook omdat Noordraven niet al te moeilijke woorden gebruikte en alles duidelijk in de taal van de kinderen uitlegde. Een fantastische toevoeging was dat hij ook echte vleermuizen in potjes en spinnen in bakjes had meegenomen om aan de kinderen te laten zien. Dat viel natuurlijk heel goed in de smaak!

In de krant het AD stond een artikel over een lezing van mij: ‘Op een tafel in de hoek van Boekhandel Huyser aan de Choorstraat in Delft staan drie vleermuizen op sterk water. Ze worden vergezeld door wat schedels, een schorpioen en een stapel boeken met een zwarte kaft. Naast de tafel staat Tjerk Noordraven voorovergebogen te vertellen. In zijn hand houdt de schrijver een bot. “Een echt mensenbot,” verklaart hij later. De Haagsche auteur, die deze zomer zijn debuut maakte als kinderboekenschrijver met ‘Het nieuwe spookhuis’, kan deze zaterdagochtend op veel belangstelling rekenen. […] Zijn woorden zorgen voor spanning, maar zijn stoere luisteraars worden niet bang. “Ik vond het niet eng,” zegt de 8-jarige Storm als het verhaal afgelopen is. “Wel spannend. Ik vond het vooral leuk toen Tjerk over het spookhuis ging vertellen.” […] Voor Jesse (11), die Noordraven na zijn verhalenuur om een handtekening in zijn boek komt vragen, was het optreden van de schrijver van doorslaggevend belang bij de besteding van zijn zakgeld. “Toen ik de achterkant las, twijfelde ik nog een beetje,” zegt hij, terwijl Noordraven iets aan de binnenkant van de kaft schrijft. “Maar ik vond de verhalen net leuk.”’

Boek nu een schrijversbezoek

Een lezing van mij kun je boeken via De Schrijverscentrale. Je kunt met hen vrijblijvend contact opnemen voor tarieven en subsidiemogelijkheden.

Het nieuwe spookhuis

Het nieuwe spookhuis is het eerste deel van de superspannende griezelserie De engste serie ooit.
Lees als je durft!

meer info bestel nu!

De Transsylvanië Express

Dit tweede deel van De engste serie ooit is een bloedstollend avontuur vol vleermuizen, bloeddorstige vampiers en krokodilwolven.

meer info bestel nu!

De horrorhoeve

Het derde deel van De engste serie ooit is nog veel spannender dan de vorige delen. Ben jij dapper genoeg om het te lezen?

meer info bestel nu!