background

Over mij

Hoi, ik ben Tjerk Noordraven en ik ben schrijver van spannende kinderboeken. Ik ben bekend van Het nieuwe spookhuis en De Transsylvanië Express. Ik noem mijn boeken kinderhorror, maar mijn uitgever noemt ze griezelboeken. Jij noemt ze hopelijk de beste boeken die je ooit gelezen hebt.

13 weetjes over mij:

 • Ik ben geboren op 4 februari 1987. Ik vier nooit mijn verjaardag, maar wel op 4 augustus mijn halfjaardag.
 • Ik heb een heleboel huisdieren, die allemaal dood of op z’n minst ondood zijn. Om precies te zijn: twee vleermuizen op sterkwater (Jelena en Igor), een vampiervleermuis in wijwater (Dragomir), een opgezette vleerhond (Dagny), een opgezette vogelspin (Ragna) en een opgezette schorpioen (Rodriguez). Ik heb ook een vleermuisschedel, maar die heeft geen naam.
 • Ik heb helemaal geen hobby’s. Echt waar. Eigenlijk ben ik altijd aan het schrijven.
 • Ik vind uien de meest walgelijke dingen die er op deze wereld bestaan. Ik word al misselijk als ik eraan denk.
 • De ideeën voor mijn boeken verschijnen gewoon uit het niets in mijn hoofd. Zo heb ik De engste serie ooit bedacht toen ik op een middag op een bankje in het park zat. Ineens kreeg ik het idee voor een griezelserie. Meteen zag ik Nera, Dragos, Eus, Prins Toet, de hellehond en Herwald voor me. De volgende ochtend schreef ik het eerste hoofdstuk van Het nieuwe spookhuis.
 • Toen Het nieuwe spookhuis af was, vond ik binnen 24 uur een uitgever. Dat is waarschijnlijk een wereldrecord. Meestal duurt het minstens een jaar voordat een schrijver een uitgever vindt die zijn boek wil uitgeven.
 • Ik schrijf bijna elke dag. Soms neem ik op zaterdag vrij. Op zondag neem ik nooit vrij, want dat is mijn favoriete schrijfdag.
 • Ik doe zo’n drie tot vier maanden over het schrijven van een boek.
 • Ik kan niet schrijven als ik de avond van tevoren knoflook heb gegeten. Misschien komt dat omdat ik zoveel over vampiers schrijf.
 • Nee, ik ben zelf geen vampier. Er zijn best veel kinderen die dat denken. Maar kijk maar naar mijn oren, die zijn niet puntig.
 • Mijn favoriete uitspraak is: Koop een taxi! (Dat betekent: ga even iemand anders lastigvallen met je stompzinnige ideeën.)
 • Ik heb een echt mensenbot dat uit een graf komt. Dat ligt op mijn schrijftafel. Ik neem het ook mee naar lezingen in boekhandels, bibliotheken en scholen.
 • Ik vind het superleuk om naar scholen te komen en te vertellen over mijn boek. Dat kan ook op jouw school! Alles over een schrijversbezoek lees je onder Op jouw school.

Officiële biografie

Tjerk Noordraven (1987) zag ooit een geest op een kerkhof in Frankrijk. Sindsdien zit hij graag tussen de zerken. Zijn huis staat vol met vleermuizen op sterkwater. Hij schrijft bijna elke dag, behalve als hij de avond van tevoren knoflook heeft gegeten. Dan heeft hij vreemd genoeg nooit inspiratie.

Zijn debuut Het nieuwe spookhuis is het eerste deel van De engste serie ooit. Dit boek verscheen in juni 2017 en kreeg al na een week een tweede druk. De Transsylvanië Express (januari 2018) is het tweede deel van De engste serie ooit.

Het nieuwe spookhuis

Het nieuwe spookhuis is het eerste deel van de superspannende griezelserie De engste serie ooit.
Lees als je durft!

meer info bestel nu!

De Transsylvanië Express

Dit tweede deel van De engste serie ooit is een bloedstollend avontuur vol vleermuizen, bloeddorstige vampiers en krokodilwolven.

meer info bestel nu!

De horrorhoeve

Het derde deel van De engste serie ooit is nog veel spannender dan de vorige delen. Ben jij dapper genoeg om het te lezen?

meer info bestel nu!